Klik hier voor de online versie van Riksja Reisnieuws

Van verborgen stad naar palmenstrand
Reisnieuws augustus 2010

Om het zomergevoel wat langer vast te houden, dobber je met Riksja Travel deze herfst op de Dode Zee, fiets je door roestrode canyons of droom je eind december weg op een wit palmenstrand.

Deze herfst naar JordaniëWadi's en Wereldwonderen
Beleef dit najaar Jordanië in een weekReis met je privé-chauffeur door het binnenland naar verborgen stad Petra en slenter langs theehuizen, waar de zoete geur van appeltabak je tegemoet komt.  Dobber op de Dode Zee en maak een avontuurlijke 4x4 rit door de Wadi Rum woestijn, onder begeleiding van een bedoeïnengids. 's Nachts slaap je in een tent onder de sterren... 

Deze herfst naar Jordanië? Bouw met Egypte online je eigen Jordanië & Egypte reis.

Off the road in USAFietsen door roestrode canyons
Onze rondreis 'Amerika in de pocket' is ideaal in de herfst. De prijs is een stuk aantrekkelijker dan in de zomer en we hebben juist die route geselecteerd waar de temperatuur nog aangenaam is. Met je eigen huurauto rijd je van Las Vegas via nationale parken en de Californische kust naar multi-culti stad San Franciso. Je slaapt met  USA online in een surfhotel of een saloonlodge. Excursies, zoals een mountainbiketocht langs rode rotsen, zijn bij ons inclusief. 

Ook naar Amerika? Bouw je eigen reis met de reisspecialist van USA online.

Op bezoek bij de kerstman in LaplandEen swingende kerst?
We hebben verschillende kerstreizen samengesteld naar landen waar het weer prettig is en waar je in korte tijd veel kunt ontdekken. Relax op tropische stranden, breng een bezoek aan de  kerstman of ga salsa swingend op Cubaanse klanken het nieuwe jaar in.  Je slaapt in sfeervolle accommodaties die passen bij de omgeving, zoals een houten chalet met sauna of een huisje op het strand onder de palmbomen.

Ook op reis rond de kerst? Kijk hier voor een overzicht van onze individuele kerstreizen.

Riksja Travel logoBouw je eigen reis met Riksja Travel
In 2000 zijn we begonnen met onze eerste website: Thailand online. Tien jaar en diverse landenwebsites later, verkopen we nog altijd díe manier van reizen die we ook zelf als reiziger het leukst vinden: een manier waarop je in alle vrijheid een land ervaart, met respect voor natuur en cultuur. Wel was het tijd voor een nieuwe naam die meer past bij wat we doen. Daarom hebben we Riksja online aangepast naar Riksja Travel, met bijpassend logo.

Nieuwsgierig? Klik hier voor onze nieuwe look op www.riksjatravel.nl

Joop en Janneke op de muurRiksja reislog China
Reizigers in de the spotlight
"Vanmorgen vroeg vertrokken naar Jingshanling om daar 10 km te wandelen op de Chinese muur. Eerst met de gondel naar boven en eenmaal daar aangekomen ons eerste machtige uitzicht. Het was echt heel rustig op de muur hier; bijna geen mensen! We hebben veel lol gehad; het was een oud stuk muur waar we waren en dus niet makkelijk begaanbaar. Ondanks de hitte hebben we een verschrikkelijk mooie dag gehad en onze zweetdruppels bij het grote wereldwonder - dat zelfs vanaf de maan te zien is - achter kunnen laten."

Lees meer over deze China reis op de Riksja Reislog van Jaap en Janneke.

Uitzicht vanaf het SuikerbroodAnnemieke in Brazilië
Reisspecialist op reis
"Het meest indrukwekkende in Brazilië vond ik natuurgebied de Pantanal. Ik spotte hier toekans en andere exotische dieren, terwijl ik met mijn huurauto over gravelwegen hobbelde. Ook snorkelde ik met de stroom mee in een rivier langs diverse tropische vissen. Een aanrader in Rio de Janeiro vind ik de ‘Suikerbroodberg’, waar ik een mooi uitzicht had over de stad, stranden en het Christusbeeld (zie foto)."

Bouw je eigen Brazilië reis met Annemieke van Brazilië online.

Maori in Nieuw ZeelandOm in de stemming te komen...
In het Omniversum in Den Haag draait nu de IMAX-film "the Greatest Places". Reis mee langs de meest extreme landschappen ter wereld; van de apenbroodbomen in Madagascar tot de ijsbergen van Groenland.

Ontdek de Maori cultuur in het Museum Volkenkunde in Leiden met de interactieve tentoonstelling: ‘MANA MAORI – De eerste bewoners van Nieuw-Zeeland’. 

Waar gaat jouw Riksja reis naartoe?
Bezoek één van onze websites:

Azië:
 
Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Maleisië, Indonesië,  Bali, China, Tibet, India, Nepal,
Bhutan, Sri Lanka
   
Afrika:
 
Marokko, Egypte & Jordanië, Zuid-Afrika, Namibië & Botswana, Kenia & Tanzania, Madagascar
   
Noord-Amerika: USA, Canada
   
Latijns-Amerika: Cuba, Mexico, Belize, Costa Rica, Peru, Bolivia  Brazilië, Argentinië & Chili, Ecuador, Suriname
   
Oceanië: Australië, Nieuw-Zeeland
   
Europa: Lapland, Griekenland, Spanje, Portugal, Italië en Turkije

Of ver op reis met je kinderen: RiksjaKids.nl

Doordat we al eerder contact met je hebben gehad, staat je e-mailadres in onze mailinglijst. Riksja Reisnieuws verschijnt maandelijks. Gebruik het linkje 'afmelden' hieronder als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen en kies voor 'e-mailadres wijzigen' als je Riksja Reisnieuws op een ander e-mailadres wilt ontvangen.

Over Riksja | Vacatures | Privacy statement | Afmelden | E-mailadres wijzigen